Menu

Naamdag

De Spanjaarden vieren behalve hun verjaardag ook hun naamdag. Een van de bekendste naamdagen is San Juan die samenvalt met de zonnewende en dat is vandaag! Deze dag wordt jaarlijks uitgebreid gevierd. De gemeente van Canet organiseert een magische nacht van San Juan, met honderden vreugdevuren op het strand en diners bij volle maan. Precies om middernacht maakt een vuurwerkshow vanaf de zee plaats voor het traditionele voetenbad. Volgens de legende moet er over zeven golven worden gesprongen om een ​​wens te doen en deze uit te laten komen. Om de pret af te sluiten, brengt een spectaculair orkest de avond tot leven. Wat een leuke traditie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>